"Vanaf dag één heb ik een betere cashflow"

Michel Bongers

“Het was een grote stap van medewerker van een bedrijf naar eigen baas. Ruim twee jaar geleden kreeg ik plotseling de kans. Mijn werkgever wilde de detacheringstak afstoten en ik zag er wel brood in. Ik nam toen de beste beslissing die mogelijk was: ik nam een adviseur in de arm. Van het een kwam het ander en zo werk ik nu met het systeem Wyzr.

Ik heb me nooit zo als ondernemer gezien. Een vakman, dat was ik toch vooral. Een vakman op het gebied van hardware engineering. Nu blijkt dat juist die achtergrond medebepalend is voor het succes van MBS Engineering. Want mijn klanten roemen het feit dat ik niet zomaar engineers bij ze detacheer, maar dat ik er blijk van geef verstand te hebben van de materie. Dit is niet alleen leuk voor ze, maar ook zinvol. Zo kan ik de juiste mensen op de juiste projecten zetten. Wat ook wordt gewaardeerd: wij zijn echt flexibel. In onze branche roept iedereen dat, MBS maakt het waar. Zo doen we niet aan die rare lange opzegtermijnen. Mijn klanten kunnen van de ene op de andere week besluiten dat een engineer niet meer hoeft te komen. Geen punt.

Er komt een hoop bij kijken om een bedrijf te leiden. Ik heb nu veertien mensen in vaste dienst. Omdat ik erg betrokken wil blijven bij het werk, bezoek ik ze ongeveer elke drie á vier weken op locatie. Zo houd ik contact met mijn medewerkers en met mijn klanten. Die bezoekjes betalen zich terug, maar het is natuurlijk wel tijdrovend. Ik kan het me daarom niet veroorloven om ook nog dagelijks veel tijd kwijt te zijn aan het voeren van de administratie. Van de andere kant vind ik het wel belangrijk om heel regelmatig een blik te werpen op die administratie. Ik wil de vinger aan de pols houden, weten hoe de zaken er voor staan.

Vanaf dag één werk ik met Wyzr. Die software gebruik ik op advies van onze adviseur. En adviezen van hem neem ik graag ter harte. Dat begon al vóór de oprichting van MBS. Ik moest onderhandelen met de eigenaar van de detacheringsgroep en nam mijn adviseur mee. Een gouden greep. Zelfs de tegenpartij was enthousiast over hem. En bij de implementatie van Wyzr heeft zijn collega een geweldige rol gespeeld. Maar eigenlijk maakt het niet uit wie ik waarvoor bel. Ze hebben onderling intensief contact, zo blijkt steeds. Zo weten ze allemaal wat er hier speelt bij MBS.

Mijn medewerkers vullen op hun werkplek de urenstaten in. Die laten ze ondertekenen door hun opdrachtgever en wordt vervolgens naar mij gemaild. Dankzij Wyzr wordt de data meteen op de juiste plaats in het systeem gezet en kan ik met enkele drukken op de knop die gegevens omzetten naar facturen. Hartstikke handig. Wat ook fijn is: het systeem is erg gebruiksvriendelijk. Het wijst zich allemaal vanzelf. Ook prettig is de koppeling met de bank. Mutaties worden zo direct in Wyzr verwerkt.

Ik heb twee jaar geleden een vliegende start gemaakt en de groei zit er nog steeds in. En dus ben ik, samen met mijn adviseur, aan het nadenken over verdere groei. Laat ik het bij hardware engineering? Of breid ik uit met software engineering? Dat soort vragen bespreek ik met mijn adviseur. Wat bijna zeker is: ik ga dit jaar mijn kantoor-aan-huis verlaten en neem mijn intrek in een kantoor in het centrum van Rijkevoort, het dorp waar ik woon. En daar ga ik verder met wat ik zo graag doe: de juiste engineers koppelen aan de juiste opdrachtgevers.”

MBS engineeringMichel Bongers
MBS Engineering
www.mbs-engineering.nl

Meer weten over deze referentie?

Roy Verbroekken is als Wyzr-adviseur nauw betrokken bij dit project. Wil je meer weten over de mogelijkheden die Wyzr voor jou kan bieden? Neem dan contact met ons op. Dit kan via ons algemeen telefoonnummer (0485) 56 12 02, via meerweten@wyzr.nl of bel rechtstreeks met Roy.

Roy Verbroekken
088 80 777 51