Hoe je de cashflow verbetert

In de wereld waar veel met uren gewerkt wordt blijkt het aanhouden van een constante cashflow vaak lastig. De whitepaperreeks 'Cashflow' schetst je de do's en dont's op de weg naar inzicht in en een verbetering van de cashflow.  

Het belang van inzicht in cijfers voor verbetering van de cashflow

Tegenwoordig is het lastig om inzicht te hebben in de uren van jouw medewerkers. Zij zijn vaak buiten de deur, wat ervoor zorgt dat urenregistratie decentraal gebeurt. Toch eist de steeds mondiger wordende klant transparantie. Hoe krijg je grip op de uren van je medewerkers en hoe maak je die uren inzichtelijk voor de klant?


Zes valkuilen bij het verbeteren van de cashflow

Als ondernemer kun je genoeg maatregelen treffen om je cashflow te verbeteren. Echter is niet elke maatregel even effectief en voor de lange termijn. Daarom hebben wij de meest voorkomende valkuilen voor jou in kaart gebracht. 

 

Vijf adviezen voor cashflow-verbetering

Een constante cashflow is onder andere bepalend voor het succes van jouw onderneming.  Het realiseren hiervan is echter niet altijd even gemakkelijk. Vaak worden maatregelen getroffen die uiteindelijk falen. Daarom nemen we jou mee door een oplossingen die meerdere aspecten aan het licht brengt en een richting van denken geeft.

 

[Case] Hoe een detacheerder grip kreeg op de cashflow

Een detacheerder was op zoek naar mogelijkheden om de cashflow te verbeteren. Doordat zijn medewerkers urenstaten laat invulden, moest hij lang wachten op betalingen wat resulteerde in een terugkerend liquiditeitsgat. Totdat hij gebruik ging maken van online urenregistratie en e-facturatie.  

Roadmap: De weg naar een betere cashflow voor jouw bedrijf

Hoe krijg je een consequente planning en urenregistratie, én daarmee een verbeterde cashflow? Dit is een vraag waar wij je mee kunnen helpen. Benieuwd? Lees het whitepaper.