Beter voorraadbeheer: hoe pak je dat aan?

Voorraden kosten geld. Jij hebt de kosten al gemaakt en je gaat pas verdienen als je de producten verkoopt. Dat wil je dus het liefst zo snel mogelijk. Tegelijkertijd wil je ook voldoende en de juiste artikelen op  voorraad hebben. Anders gaat het ten koste van de levertijd of kun je helemaal niet leveren. Het is dus zaak om je voorraad zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag. Maar hoe pak je het verbeteren van je voorraadbeheer aan?
 

Knelpunten in voorraad management bij commercieel succes

Het meest voorkomende voorraadbeheer probleem is dat de feitelijke voorraad niet klopt met de  geregistreerde voorraad. In de regel wordt dit veroorzaakt door slechte vastlegging van inkopen/verkopen van voorraden en/of een gebrekkige of zelfs ontbrekende koppeling tussen de voorraad registratiesoftware en het systeem voor de financiële verwerking.

Na een periode van commercieel succes blijkt vaak dat de wijze van voorraad management niet meer past bij de nieuwe situatie. Eerder waren goederenstromen overzichtelijk. Het registreren van voorraden bijvoorbeeld in MS Excel of in alleen voorraad registratiesoftware werkte toen prima. Maar bij groei/commercieel succes heeft deze manier van voorraadbeheer beperkingen.

Neemt het aantal orders, en daarmee de complexiteit toe? Dan werkt het niet meer: er is te veel ruimte voor menselijke fouten. Registratie gaat mis door tijdgebrek, typefouten of domweg ‘vergeten’ . Dit zorgt direct dat de voorraadgegevens niet meer kloppen. Het gevolg: orders worden niet (snel genoeg) uitgeleverd, orders worden fout uitgeleverd,  de verkeerde goederen worden besteld, de klachten nemen toe en er ontstaan facturatieproblemen.   
 

Oplossingen voor beter voorraad beheer

Een softwarepakket waarbij het voorraadregistratiesysteem en financiële systeem is gekoppeld, lost deze problemen op. Wyzr in Handel biedt deze mogelijkheid. Voordelen:
 
  • Slechts eenmalig registratie van ordergegevens
  • Actueel inzicht in fysieke voorraad en economische voorraad
  • Koppeling van order, levering én facturatie (‘Three way match’)
  • Automatische registratie van zowel fysieke winkel- en webshop verkopen
  • Software geoptimaliseerd voor handelsbedrijven in het MKB
 

Kies voor een volwaardig voorraadbeheer systeem

Voorraadbeheer via Wyzr stelt je in staat om je assortiment te optimaliseren. In de software kun je trends zien of zelfs inkoopsignalen instellen op basis van ingevoerde minimum voorraden. En doordat Wyzr het totale traject van inkoop tot verkoop digitaliseert en automatiseert, wordt het voorraadbeheer efficiënter en  minder foutgevoelig. Je legt iedere geplaatste order vast, deze gegevens worden ook gebruikt voor de levering en facturatie. De opdrachtbevestiging, pakbon, pickinglist en verkoopfactuur worden automatisch gegenereerd. Indien nodig wordt de betaalherinnering automatisch gemaakt.  Ook  het instellen van inkoop signalen op basis van het koopgedrag van klanten behoort tot de mogelijkheden, evenals het koppelen aan voorraadsystemen van externe partijen in het geval van drop shipments.

 
Wil ook jij je voorraden beter beheren?

Alexander Willems begeleidde al veel klanten in de detail- en groothandel bij het implementeren van voorraad management systemen. Hij is dus de perfecte sparringspartner over dit onderwerp. Je kunt hem rechtstreeks bellen of mailen.

Foto Alexander WillemsAlexander Willems
Wyzr Adviseur
(06) 558 17 832
a.willems@wyzr.nl

Natuurlijk kun je ook altijd bellen met ons centrale telefoonnummer (0800) 05 08. We helpen je graag verder!

Wyzr verdient zichzelf gegarandeerd terug.

Wil ook jij je voorraden optimaliseren? Kies dan voor voorraad beheer via Wyzr en minimaliseer je voorraden en nee-verkopen. Twijfel je nog? Niet nodig. Want Wyzr betaalt zichzelf namelijk gegarandeerd terug. Ben je benieuwd hoe? Vraag een kennismakingsgesprek aan via het onderstaande formulier.
Vraag een kennismakingsgesprek aan
Naam *
Bedrijfsnaam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Prioriteit
  

 
 
  • Vrijblijvend gesprek
  • Maak kennis met Wyzr
  • Ontdek of het bij je past